Hyvää kesää!

Matti Oikari

Näemme valtavaa muutosta joka puolella ympärillämme, elämmehän mielestäni parasta vuodenaikaa. Kevät on kääntymässä kovalla vauhdilla kesäksi. Luonto oikein pursuaa elämää. Se näyttäytyy erilaisilla tavoilla. Kylvetty siemen näyttää ensin kuolleelta. Kosteassa ja tarpeeksi lämpimässä se itää muutamassa päivässä. Tapahtuu ihme: elämä puhkeaa. Eläinkunnassa on samoin valtava elinvoima, elämä jatkuu.

Ympärillämme tapahtuva uuden elämän syntyminen muistuttaa meitä Jumalan suuruudesta. Ihmeellisesti Hän on kaiken luonut tapahtumaan oikein ja järjestyksessä.

Pyhä Henki antaa voiman

Olemme juuri viettäneet yhtä tärkeimmistä hengellisistä juhlista eli helluntaita. Se on leimannut meitä ”helluntailaisia” läpi vuosikymmenten. Uskomme yksi tärkeimmistä asioista on Pyhän Hengen kohtaaminen ja sen vaikutukset uskonelämäämme. Koemme voimattomuutta uskovina ilman Pyhän Hengen keskeistä vaikutusta kaikessa hengellisessä toiminnassa. Nykyajassa kohtaamamme asiat vaativat meiltä enemmän panostusta rukoukseen ja syvempään Pyhän Hengen tuntemiseen, minkä avulla voimme kokea elintärkeää virvoitusta ja uudistumista.

Voimistuvaa vastustusta uskovia kohtaan

Tällä hetkellä maassamme kohtaamme uskovina voimistuvaa vastustusta Jumalan luomaa järjestystä kohtaan. Monet Hänen hyvää tarkoittavat säädöksensä halutaan kumota. Korostetaan ihmisten oppineisuutta ja laajaa vääränlaista suvaitsevaisuutta, joka sumentaa näkökenttämme. Emme enää tunnista selkeitä Jumalan meille antamia elämänohjeita.

Paavalin puhe Areiopagilla

Paavali puhui aikoinaan kreikkalaisille Areiopagilla: ” Jumala, joka on tehnyt maailman ja kaiken, mitä siinä on, Hän, joka on taivaan ja maan Herra, ei asu käsin tehdyissä temppeleissä. Eikä Hän ole ihmiskäsin palveltavissa, ikään kuin Hän tarvitsisi jotakin, Hän, joka itse antaa kaikille elämän, hengen ja kaiken muun. Hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta ja asettanut kansat asumaan kaikkialla maan päällä. Hän on säätänyt ihmisille määräajat ja asumisen rajat.
”(Room. 17: 24–26)

Raamatun tekstiä lukiessa voi kokea kaiken ”sekamelskan” keskellä, että saamme seistä Kristus-kalliolla! Luulenpa, että sen vaikuttaa Pyhä Henki!

Aurinkoisia päiviä sinulle tulevaan kesään ja siunausta Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen!