Me olemme Hänen todistajiaan

Jouko Keskimaa

Apostolien teoissa 1:8 kerrotaan: ”Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teidän päällenne, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka.

”Jeesus puhui nämä sanat ylösnousemuksensa jälkeen näyttäytyessään opetuslapsille ja opettaessaan Jumalan valtakunnasta. Ristillä tehty työ oli takana ja sovitus oli tehty. Nyt oli aika valmistautua ilosanoman viemiseen kaikille ihmisille, jotka lähellä tai kaukana olivat.

Israelissa helluntain aika oli sadonkorjuuajan alku. Myös seurakunnan synty oli alkua suurelle sadonkorjuulle, mikä edelleen jatkuu. Salaisuus tähän oli Jeesuksen lupaus Pyhästä Hengestä, ja kuinka uskovat saisivat voiman ja valtuutuksen viedä sanomaa eteenpäin.

Pyhä Henki avaa kirjoitukset sekä puhujalle että kuulijalle. Näin sanoma osuu eli niin kuin luetaan Raamatusta, kuinka ihmiset saivat piston sydämeensä. Toivotaan, että sanoma, jota mekin viemme eteenpäin yksilöinä ja seurakuntana, saisi aikaan edelleen sitä, että ihmiset kokisivat heräämistä ja silmien avautumista, mikä johtaisi parannukseen ja uskon löytämiseen Jeesukseen.

Olkoon meilläkin se opetuslasten kaipaus Pyhän Hengen täyteyteen. Meille kuuluu tämä lupaus. Olemmehan tulleet vanhurskautetuiksi uskon kautta Jeesukseen. Syntimme on anteeksi annettu ja vesikasteenkin olemme saaneet. Siinäkin olimme kastettavia ja kastaja kastoi. Samoin on Pyhän Hengen kasteenkin laita -antautukaamme Jeesukselle, sillä Hän on se, joka kastaa.

Kevät on meillä kylvön ja kasvun heräämisen aikaa. Olkoon se meillekin sitä! Iloitaan yhdessä luonnon ihmeiden äärellä!